weekoverzicht

WEEKOVERZICHT

Telenet ziet toekomst in VR

Telenet opent volgende maand in Antwerpen ‘The Park’, een locatie waar je elkaar virtueel kan afknallen in een Virtual Reality Game.  Later komt daar nog een spel bij, gebaseerd op de Telenet-serie ‘De Dag’.  Telenet zet voluit in op content, net zoals concurrent Proximus dat doet.  De tijd dat kabelmaatschappijen ons overtuigden met de snelheid van hun netwerk, ligt achter ons.

Mithra in zevende hemel

Het aandeel van het Waalse farmabedrijf Mithra blijft maar stijgen.  Vorige week was het aandeel al 25% gestegen, en begin deze week kwam daar nog eens 21% na een interview met de CEO in l’Echo.  Mithra werkt aan een anticonceptiepil, en een middel tegen opvliegers in de menopauze.  Tussen haakjes: Marc Coucke bezit 17,7% van de aandelen.  Opnieuw Couckenbak dus.

Biocartis onder druk

Biotech-investeerder Rudi Mariën vindt dat Biocartis -een bedrijf dat mini-labo’s produceert waarmee je heel snel en makkelijk bijvoorbeeld kanker kan opsporen- niet snel genoeg vooruitgang maakt.  Het bedrijf heeft na 10 jaar nog geen euro winst gemaakt. Mariën verkoopt 2 miljoen aandelen voor de niet onaardige prijs van 24,2 miljoen euro. Beleggers zien zijn verkoop als een blijk van wantrouwen.  Het aandeel zakt 7%.

EVS: slecht beeld

EVS maakt zwakke cijfers bekend, en al even zwakke vooruitzichten.  Het Luikse bedrijf maakt beeldapparatuur voor tv-producenten.  Traditioneel doet het betere zaken in even jaren, wanneer er al eens tussen landen gevoetbald wordt op tv. Dit jaar blijkt die regel niet meer te kloppen.  Er wordt dus minder geïnvesteerd in dure apparatuur, omdat de televisiemark een moeilijke transitie doormaakt.  Wordt vervolgd.

Obama wordt Netflix-producer

President Obama en zijn vrouw Michelle hebben een contract getekend bij Netflix.  Ze gaan de komende jaren films, tv-documentaires en series maken.  Obama gaat zowel voor als achter de schermen werken.  Netflix stak ooit DVD’s in brievenbussen, maar is ondertussen een mastodont die in 125 miljoen huiskamers bekeken wordt.

archief : niet beschikbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *